Bangkirai hardhout


Omdat wij kiezen voor kwaliteit leveren wij voornamelijk FC-Quality Bangkirai. Deze kwaliteit hardhout heeft een hoge dichtheid en is daardoor zeer duurzaam, vormvast, zwaar en sterk. Met een levensduur van 20 tot 30 jaar kan het zonder enige behandeling jaar in jaar uit buiten blijven staan.

Enkele toepassingen: ►vlonders ►plantenbakken ►borders ►schuttingpalen ►tuinschermen ►tuinpoorten ►tuinhekjes ►trellissen ►damwanden


Alternatieve hardhoutsoorten


Naast Bangkirai hebben wij ook Itauba, Garapa, Okan en Ipé op voorraad. De keuze is afhankelijk van de toepassing, gewenste uitstraling en budget. Wij kunnen u hierin adviseren.

Hierboven ziet u een voorbeeld van een prachtig vergrijst tuinscherm in Itauba, hiernaast een nieuwe schutting in Bangkirai. Door deze met Bangkirai-olie te behandelen kunt u de kleur behouden.

Rabatsysteem


Van hardhouten rabatdelen maken wij strak vormgegeven dichte schuttingen. Uiteraard maken wij daar ook bijpassende tuinpoorten bij en zoals u op de foto kunt zien is alle maatwerk mogelijk.

Plantenbakken


Vanwege het continue grondcontact is het verstandig om plantenbakken en bloembakken geheel uit te voeren in hardhout. Zoals op de foto hiernaast te zien is krijgt een dakterras een heel andere uitstraling met plantenbakken op maat.

Projecten


Ook in nieuwbouwprojecten kunnen volledig hardhouten schuttingen een uitkomst zijn. Het stapelsysteem heeft een variabele hoogte zodat ook bij een aflopende tuin de schutting netjes op de grond aansluit. Doordat het systeem helemaal gesloten is geeft het ook nog eens optimale privacy.

Trellis


Door middel van een trellis betrekt u ook de omgeving bij uw tuin. Mooi in combinatie met de dichte tuinschermen voor een speels en romantisch effect!

Tuinhekken


Zowel functioneel als decoratief, om uw tuin af te bakenen tot één geheel of puur als accessoire om uw tuin nét dat beetje extra te geven.

Vlonders


Hardhouten vlonders met antislipprofiel of glad geschaafd, met de schroeven in het zicht, blind geschroefd of met B-fix klemmen gemonteerd. Afhankelijk van uw wensen adviseren wij het juiste systeem.

Zwevende vlonders


Met blind geschroefde gladde planken van maar liefst 19cm breed zwevend boven de bestrating krijgt uw terras een wel heel exclusieve uitstraling. Kom dat in onze showroom maar eens bekijken.

Aanlegsteigers


Een vlonderterras boven het water of een aanlegsteiger voor uw bootje, breng foto's mee van de situatie en wij bekijken met u de mogelijkheden.

Leefkuil


Terug van weggeweest: de leefkuil. Een verdiept terras met hardhouten damwanden, vlonder en trapje.