EcoBam® bamboe schuttingen & vlonders


Materiaal dat de uitstraling en duurzaamheid heeft van tropisch hardhout maar dat gemaakt wordt van bamboevezel. Een bijzonder mooi, duurzaam en ecologisch alternatief voor houttoepassingen in de tuin. Nieuw in Nederland bij S&G Tuintotaal!

Enkele toepassingen: ►schuttingen ►vlonders ►plantenbakken


Het nieuwe ecologische en duurzame alternatief


Enkel kwalitatief de beste bamboepalen worden geselecteerd om verwerkt te worden tot een massieve plank. Door het procedé van samenpersing, oliën en verlijmen wordt een plank verkregen die een hogere hardheid en dichtheid heeft dan de meeste tropische hardhoutsoorten.

Wat betreft uitzetting, krimp en vochtigheid liggen de waarden juist lager dan bij hardhoutsoorten. Kortom EcoBam® bamboe is het beste ecologische alternatief ter vervanging van de stijgende houtconsumptie in de tuin.

Fencing (schuttingen)


EcoBam® fencing is vanwege de zeer lage uitzettingsfactor een ideaal alternatief voor de reeds bestaande rabatschermen in hardhout en geïmpregneerd hout. De planken met tand en groef sluiten mooi aan en vormen een solide en strak scherm wat met de bijpassende palen niet in uw tuin zal misstaan.

Flooring (vlonders)


EcoBam® flooring is het ideale buitenparket vanwege de zeer hoge dichtheid en hardheid. Uitgevoerd met gefreesde zijgroeven kunnen de delen met klemmen worden gemonteerd zodat geen schroeven zichtbaar zijn. Verkrijgbaar met grof profiel, fijn profiel en geheel glad voor de juiste stijl.

Frameschermen


EcoBam® frameschermen bestaan uit behandelde bamboestengels in een frame van geïmpregneerde chinese den. Om doorbuiging te voorkomen zijn de bamboestengels onzichtbaar verstevigd met kabels.
Alle materialen worden standaard voorzien van outdoor olie wat een warme uitstraling geeft. Zonder nabehandeling zal het materiaal vergrijzen. In tegenstelling tot diverse composiet materialen bevat EcoBam® géén kunststoffen en is daarmee het nieuwe natuurlijk duurzame product voor een verrassende prijs. Maar dat kunt u het best beoordelen in onze showroom.